Over mij

Ik ben een sociale muzikant en denk graag in mogelijkheden. Ik stem mijn partijen af met overige muzikanten en/of dirigenten. ‘Less is more’ is mijn uitgangspositie.

“Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het kan!” is de uitspraak die aan de basis van mijn muzikale carrière staat.

Muzikant van jongs af aan

Op 10-jarige leeftijd ben ik begonnen met trompet lessen via de plaatselijke dorpsfanfare ‘De Eendracht’. Met veel liefde en passie voor de trompet heb ik vele jaren onderdeel mogen zijn van de trompetsectie van deze vereniging. Op dit moment maak ik hierbij nog steeds met veel plezier muziek als bassist (Eb bas).

Nadat ik een aantal jaren met een beugel had rondgelopen en mijn embouchure achteruit was gegaan, werd het tijd voor een ander instrument. Omstreeks 2015 heb ik de beslissing genomen om van instrument te switchen. De trompet werd aan de kant geschoven en de Eb-bas werd naar voren getoverd!

Toen kwam de piano

In de periode dat het trompet spelen minder werd, kwam ik in de krant een artikel tegen dat Job van de Kamp een eigen lespraktijk ging starten (2010). Ik was nieuwsgierig en ben gaan kijken. Mijn ouders dachten in eerste instantie dat het om een blauwe maandag zal gaan. Dit bleek echter niet het geval: ik was verkocht! In de jaren dat ik lessen bij Job heb mogen volgen, heb ik mijn skills steeds verder ontwikkeld. Less is more werd steeds belangrijker in mijn spel. In 2015 ben ik tevens pianolessen bij Dennis Weelink gaan volgen. Een ander perspectief en een andere benadering op muziek volgde.

Samen muziek maken

Al snel ben ik met andere muzikanten muziek gaan maken. Want wat is er nou leuker dan samen muziek maken? Ik heb meerdere bandjes versleten en ben uiteindelijk veelal muzikale activiteiten projectmatig gaan doen. Zo ben ik – door mijn ervaring als (blaas)muzikant in een orkest – actief als combo-muzikant en heb ik meegespeeld bij verschillende verenigingen met verschillende projecten, onder andere bij Eendracht Aalten. Voor een overzicht van de projecten klik hier.

Op auditie bij het conservatorium

Na de middelbare school ben ik verpleegkunde gaan studeren. Echter, mijn passie voor muziek maken bleef tijdens en na de opleiding bestaan. In 2019 besloot ik daarom om auditie te doen voor het conservatorium. Ik heb geauditeerd aan het ArtEZ conservatorium in Enschede, de Popacademie. Tot grote vreugde werd ik aangenomen! Wegens meerdere redenen heb ik uiteindelijk besloten om niet te starten aan de opleiding. Om mijn muzikale ontwikkeling toch voort te zetten, ben ik opzoek gegaan naar pianisten en toetsenisten die mij inspireren. Eén van de inspirerende muzikanten is Jan Willem van Delft. Ik heb de eer om mijn muzikale kleurenpalet bij hem verder uit te breiden. Daarnaast is Henk Doest een bron van inspiratie.

Contact

Sander te Grotenhuis
info@sandertegrotenhuis.nl
06 - 30 26 17 20

Social media

LinkedIn   |   Instagram   |   YouTube

© 2019-, Sander te Grotenhuis. Alle rechten voorbehouden.   |   Privacy verklaring

Website door Denise Nijland